Блог с всякакъв вид статии на тема Здраве, Фитнес, Храна и др.


Хималайската сол, за която всички говорят    Организмът ни обикновено се нуждае от малко количество сол, приемана всеки ден. Излишните количества сол се преработват от бъбреците, но те могат да изхвърлят само определено количество. С времето консумацията на голямо количество силно преработена трапезна сол може да окаже влияние върху нормалното функциониране на бъбреците. Хималайската сол от своя страна пък съдържа над 97% натриев хлорид и много минерали и елементи, които са важни за човешкия организъм.

Наръчник за здравословно оцеляване през ЗиматаС наближаването на зимата, ние увеличаваме стабилно количеството храна, защото "си трупаме запаси", да прекараме зимата. Да, обаче е добре да си припомним, че вместо от калории, тялото ни се нуждае от повече витамини, минерали, микро- и макроелементи.

Антиоксидант - нужен ли ми е?Всички сме чували за антиоксидантите. Много от нас се стараят да приемат достатъчно от тях в хранителния си режим и чрез хранителни добавки. Но какво всъщност са „оксиданти“ и срещу какво приемаме „анти“-оксиданти? Всеки ден в ежедневието си виждаме окислението в действие. Щом сте започнали да спазвате добра диета, съобразена със съвременния начин на живот и неизбежните високи нива на замърсяване, важно е да добавите широк спектър от антиоксидантни хранителни добавки като...

На внимание на спортуващите: CoQ10 от AquaSource    Знаем, че сте попаднали на тази статия съвсем случайно, но Ви е станало интересно, понеже имате някаква култура в областта на спорта, дори и тя да се отнася от упражнения у дома, та чак до професионални състезания. Ние вярваме, че за всичко си има причина и Вие сте попаднали на точното място в точното време! 

    Всеки професионален спортист знае, че при всяко състезание са необходими огромни запази от енергия, както и способност тези запаси да се възстановяват бързо. Знае какво става към края на второто полувреме, в края на маратона и т.н. Един от важните проблеми е недостигът на CoQ10. Независимо дали сте чували за него или не, дали го ползвате или си нямате понятие какво е това, ние ще Ви опишем възможно най-разбираемо какво е CoQ10 и защо изобщо е толкова важен за спортуващите, а в това число сме всички ние, макар и понякога да спортуваме гребане с лъжица. :) (Да, знаем какво правите!) 

Флексибилити ~ гъвкавост и подвижност    Ставите ни ежедневно са подложени на сериозни натоварвания. С течение на времето това неизбежно води до износване – най-вече при хора с наднормено тегло, както и спортисти и хора, упражняващи професии, които натоварват ставите. Дори само продължителното седене пред компютър и работа с мишка и клавиатура е предразположено към тези последици. Ако не се грижим добре за ставите си, след определено време те биха могли да намалят гъвкавостта и подвижността си, като това би повлияло драстично на качеството на живота ни.

Какво е Суперхрана? Как може да ми бъде полезна?    Суперхрана е термин използван за описване храни с предполагаемите ползи за здравето. В днешно време Суперхраните стават неизменна част от нашият живот, според куп изследвания те са заредени с много повече полезни качества за единица калория в сравнение с останалите храни. Суперхраните съдържат множество минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, витамини и други хранителни вещества, които заздравяват имунната ни система и ни предпазват от куп болести. 

Показва 1 до 10 от 10 (1 страници)

Реклама