Полезни и Интересни статии на тема Здраве. Поставете здравето на първо място във вашият живот и винаги го поддържайте в добро състояние. В тази категория статии ще разберете повече относно храна която ядете (какво трябва и какво не трябва да ядем). Полезни храни, полезни упражнения за поддържане на здравето и още много.


Хималайската сол, за която всички говорят    Организмът ни обикновено се нуждае от малко количество сол, приемана всеки ден. Излишните количества сол се преработват от бъбреците, но те могат да изхвърлят само определено количество. С времето консумацията на голямо количество силно преработена трапезна сол може да окаже влияние върху нормалното функциониране на бъбреците. Хималайската сол от своя страна пък съдържа над 97% натриев хлорид и много минерали и елементи, които са важни за човешкия организъм.

Наръчник за здравословно оцеляване през ЗиматаС наближаването на зимата, ние увеличаваме стабилно количеството храна, защото "си трупаме запаси", да прекараме зимата. Да, обаче е добре да си припомним, че вместо от калории, тялото ни се нуждае от повече витамини, минерали, микро- и макроелементи.

Антиоксидант - нужен ли ми е?Всички сме чували за антиоксидантите. Много от нас се стараят да приемат достатъчно от тях в хранителния си режим и чрез хранителни добавки. Но какво всъщност са „оксиданти“ и срещу какво приемаме „анти“-оксиданти? Всеки ден в ежедневието си виждаме окислението в действие. Щом сте започнали да спазвате добра диета, съобразена със съвременния начин на живот и неизбежните високи нива на замърсяване, важно е да добавите широк спектър от антиоксидантни хранителни добавки като...

Какво е Суперхрана? Как може да ми бъде полезна?    Суперхрана е термин използван за описване храни с предполагаемите ползи за здравето. В днешно време Суперхраните стават неизменна част от нашият живот, според куп изследвания те са заредени с много повече полезни качества за единица калория в сравнение с останалите храни. Суперхраните съдържат множество минерали, аминокиселини, ензими, антиоксиданти, витамини и други хранителни вещества, които заздравяват имунната ни система и ни предпазват от куп болести. 

Показва 1 до 4 от 4 (1 страници)
Реклама